Comunicat lansare proiect și documentație „Montare panouri fotovoltaice în cadrul companiei Proinvest Group SRL"

13 FEB 2024

 

 

În cadrul companiei Proinvest Group analizăm constant influența produselor și serviciilor noastre de-a lungul ciclului de viață și ne concentrăm activitățile pe subiecte ce ne ajută să reducem impactul proceselor de producție asupra mediului și comunității în care ne desfășurăm activitatea.

Drept dovadă, în 2024 vom avea trei fabrici din platforma industrială dotate cu sisteme fotovoltaice. În cadrul misiunii noastre continue de a promova sustenabilitatea și de a ne asuma rsponsabilitatea față de mediu, am bifat deja implementarea a două sisteme fotovoltaice la fabricile de Profile Speciale și de Panouri Sandwich. Continuam în 2024 o nouă investiție dedicată energiei verzi, vizată fiind platforma industrială de pe Strada Vatră din Pașcani, achiziționată de Proinvest Group în 2015, unde avem instalate liniile pentru producția Barelor și Țevilor Cromate CROMEST.

 

 

În acest demers, am obținut cofinanțarea proiectului intitulat intitulat ,,Montare panouri fotovoltaice in cadrul Companiei PROINVEST GROUP SRL” acordată prin Programul Național de Redresare și Reziliență- PNRR, Pilonul I - Tranziție verde, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții: Investiția I.1- Noi capacități de producție electrică din surse regenerabile. Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 1.917.411,59 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.491.986,42 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 665.577,00 lei.

În cadrul acestui proiect urmează a fi instalată o centrală de 0,396 MWp, cu o capacitate anuală cca. 450 MW, care ne va permite să generăm energie ecologică locală de rezervă pentru instalațiile noastre critice, contribuind astfel la securitatea aprovizionării cu energie electrică și la reducerea emisiilor de CO2 cu cca. 280 de tone în fiecare an.

Data de începere a proiectului este 30 decembrie 2023 iar data de finalizare a acestuia nu va fi mai târziu de 31 decembrie, 2024, conform Contractului de Finanțare.

Proinvest Group este o companie multiprodus, cu multiple facilităţi de producţie specializate în prelucrarea oţelului de peste două decenii. Cu peste 500 de angajaţi, programul de producţie și vânzări a Proinvest Group cuprinde mai multe grupe de produse - de la componente pentru construcţii până la componente mecanice de precizie pentru inginerie și industrie generală.

 

Pentru mai multe detalii despre programul de finanțare, vă rugăm să vizitați:

https://mfe.gov.ro/pnrr/ sau https://www.facebook.com/PNRROficial/

 

Documentație proiect

Pentru mai multe detalii despre proiect, vă punem la dispoziție:

Raport Documente primite la data de 06.03.2024

Erată nr. 1 pentru procedura competitivă de achiziții

Răspuns Clarificări

Procedura de Achiziție

 

PNRR. Finațat de Uniunea Europeană - UrmatoareaGenerațieUE

 

Date de contact beneficiar:
SC PROINVEST GROUP SRL
Reprezentant legal: Vasile SANDU
Manager de proiect: Vlad-Stefan PLAIU
Telefon: 0746221102
e-mail: office@proinvestgroup.ro; vlad.plaiu@proinvestgroup.ro

CONTACT PROINVEST

Contactează-ne
pentru întrebări
și oferte

Contactează-ne
Sună-ne sau completează
formularul de contact.
CAUTĂ CONTACT
Abonează-te la știri
Fii la curent cu ce facem noi și ultimele noutăți din domeniu.
ÎNSCRIE-TE AICI
Urmărește-ne pe