Puterea Exemplului: Etapa de instalare a sistemului fotovoltaic pe fabrica de panouri sandwich a Proinvest Group

10 FEB 2023

Ca afacere de familie, Proinvest Group subliniază importanța transmiterii valorilor de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu către generațiile viitoare. De aceea, compania și-a asumat angajamentul de a fi un exemplu în ceea ce privește consumul de energie, nu doar de a produce materiale de construcție eficiente din punct de vedere energetic - precum panourile sandwich.

În Iunie 2022, Proinvest Group s-a calificat pe lista beneficiarilor suportului financiar oferit de Granturile SSE și Norvegiene 2014-2021 – “Programul Energetic în România”, ce are ca obiectiv general reducerea emisiilor de carbon generate de producerea electricității și securitatea aprovizionării cu energie electrică, prin investiții în utilizarea surselor de energie regenerabile.

Proiectul “Sistem fotovoltaic inovator pentru optimizarea procesului de producție și reducerea emisiilor cu efect de seră” are un buget total de 650,850 EURO, din care asistența financiară nerambursabilă ajunge la 325,425 EURO. Prin valorificarea energiei solare, se urmărește reducerea dependenței reale de rețea și crearea de energie ecologică locală de rezervă pentru instalațiile critice, generând 946.40 kWp și reducând emisiile CO2 ale companiei cu 258 de tone pe an.

Fiind aproape de finalizarea implementării proiectului care vizează dotarea cu un sistem fotovoltaic de ultimă generație a unei fabrici de 10.000  metri pătrați, Proinvest Group își dorește să inspire companiile în a face pași similari spre un viitor mai sustenabil, cu susținerea financiară acordată de Granturile SEE si Norvegiene.

Pune și tu în practică idei sustenabile pentru a-ți aduce afacerea în armonie cu mediul!

Pentru mai multe informații despre programele de finanțare, vizitați:

https://eeagrants.org/

https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes

CONTACT PROINVEST

Contactează-ne
pentru întrebări
și oferte

Contactează-ne
Sună-ne sau completează
formularul de contact.
CAUTĂ CONTACT
Abonează-te la știri
Fii la curent cu ce facem noi și ultimele noutăți din domeniu.
ÎNSCRIE-TE AICI
Urmărește-ne pe