Proinvest celebrează Ziua Pământului prin investiții sustenabile

26 APR 2024

Ziua Pământului este un moment oportun pentru companii să-și evalueze și să-și consolideze practicile de afaceri sustenabile. În contextul în care sectorul industrial este unul dintre principalii generatori de emisii de dioxid de carbon, responsabilitatea corporativă devine crucială pentru a combate efectele schimbărilor climatice și pentru a asigura un viitor mai sigur și mai sănătos pentru toți.

Procesele de fabricație contribuie semnificativ la emisiile globale de CO2, principala problemă fiind utilizarea intensivă a resurselor și energiei, intensificând fenomenele meteorologice extreme și impactul asupra mediului urban. Proinvest Group răspunde acestei provocări printr-un plan de sustenabilitate, axat pe decarbonizare și eficiență energetică.

Investițiile noastre au presupus alimentarea fluxurilor de producție cu energie regenerabilă, cu scopul de a diminua emisiile cu efect de seră cu aproximativ 258 tone CO2 pe an. În prezent, trei dintre fabricile companiei utilizează energie verde, iar cea mai recentă investiție, de peste jumătate de milion de euro, realizată în parteneriat cu Innovation Norway, arată angajamentul nostru ferm față de producția de componente pentru construcții într-un mod sustenabil. Implementarea proiectului nu doar că reduce amprenta de carbon, dar optimizează și costurile pe termen lung, demonstrând că sustenabilitatea este atât o decizie etică, cât și una benefică din punct de vedere economic.

Anual, atingem o cantitate aproximativă de procesare de 40.000 de tone de oțel, iar printr-un management eficient al resurselor și utilizarea tehnologiilor avansate, ne propunem să minimizăm deșeurile și să valorificăm integral materialele secundare. Prin automatizarea proceselor și modernizarea echipamentelor, ne asigurăm că fiecare etapă de producție este cât mai eficientă și prietenoasă cu mediul.

Eforturile noastre sunt susținute de granturile acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România", care facilitează tranziția noastră spre o producție industrială cu zero emisii de carbon. Sistemele fotovoltaice, cofinanțate 50%, au alimentat anul acesta fabrica de panouri termoizolante cu aproximativ 1.025 MWh.

Detalii suplimentare despre aceste inițiative pot fi găsite în articolul nostru din Ziarul Financiar: https://www.zf.ro/info/p-proinvest-group-tranzitia-spre-productia-industriala-zero-emisii-22347374

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".

CONTACT PROINVEST

Contactează-ne
pentru întrebări
și oferte

Contactează-ne
Sună-ne sau completează
formularul de contact.
CAUTĂ CONTACT
Abonează-te la știri
Fii la curent cu ce facem noi și ultimele noutăți din domeniu.
ÎNSCRIE-TE AICI
Urmărește-ne pe